torstai 23. helmikuuta 2017

VISUAALINEN ESITYS 1.0

Palvelumuotoilun ydin on palvelukokemuksen käyttäjälähtöisessä suunnittelussa, ja sen havainnollistamiseen käytetään paljon erilaisia visuaalisia keinoja.

Yksi ensimmäisistä tehtävistä, joka meille annettiin, oli esitys aiheesta tiimityö. 

Olet varmaan istunut useilla luennoilla katsomassa tylsääkin tylsempiä diasarjoja aiheista, jotka eivät oikeastaan kiinnosta pätkääkään. Ongelma on yleensä siinä, että luennoitsijan diat ovat vanhanaikaisia ja täynnä vaikeasti luettavaa tekstiä. Jos valkokankaalle ei heijasteta mitään mielenkiintoista, häviää ilo luennon seuraamisestakin.

Tyylikkään ja mielenkiintoisen esityksen tekeminen ei ole kovin vaikeaa. Kunhan vain muistaa muutamia täärkeitä seikkoja.


Unohda Power Pointin valmiit pohjat ja oikeastaan, unohda koko power point. 


PP:n ulkoasu ja sisältö on suoraan 90-luvulta. Toki esitys ominaisuudet PP:ssä ovat hyvät, joten tee diat jollain muulla ohjelmalla ja siirrä ne sitten PP:iin. Itse tykkään käyttää Canvaa diojen rakentamiseen.


Jos käytät Preziä, niin tee se huolella. 

Prezi mahdollistaa dioista toiseen liikkumisen mielenkiintoisella tavalla, mutta animoi tulevat objektit piiloon, jotta ne eivät häiritse dian yleis-ilmettä. Myös prezin valmiit pohjat alkavat olla nähtyjä. Näe mieluummin hiukan vaivaa ja rakenna esityksen ulkoasu itse.
Käytä kuvia tekstin sijaan ja luo mielenkiintoista sisältöä.

Yksikään prezi tai canva ei pelasta esitystäsi jos dumppaat ne täyteen tekstiä ja huonolaatuisia stock kuvia. Tee kuuntelijoillesi palvelus ja näe hiukan vaivaa diojen suunnitteluun. Liikkuvat kuvat ja videot voivat tuoda kaivattuja hengähdystaukoja jatkuvaan puhetulvaan.

Tyylikkään ja mielenkiintoisen esityksen tekeminen on antoisaa ja antaa puhtia esitykseesi. Eikö olisikin kivaa, jos yleisösi oikeasti kiinnostuisi siitä, mitä olet sanomassa?
Anna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti